שאלה לרופא הפורום,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/09/2011 | 20:15 | מאת: ליאור

שלום דוקטור, האם זה נכון ש"מזון מלכות" ו"אומגה 3" יעילים במניעת התקף פסיכוטי ובזרוז היציאה מהתקף? האם זה נכון שחומרים ממריצים כמו:סיגריות,קפה,אלכהול,סמים מסוימים- עלולים להיות טריגר להתקף פסיכוטי? ממה צריך להזהר כדי למנוע התקף? איזה תוסף מזון כדאי לקחת כדי למנוע התקף?

24/09/2011 | 16:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) לגבי מזון מלכות - איני מכיר מחקרים שמראים אפקט מניעתי להתקפים פסיכוטים. לדבי אומגה 3 - יש מחקרים המראים השפעה (קטנה) במניעה של מצבים פסיכוטים כמו גם השפעה כל מצבים של דכאון. 2) חומרים ממריצים אכן יכולים להיות טריגר למצבים פסיכוטים, כגון סמים שונים (אקסטזי, קוקאין, קריסטל ועוד). אלכוהול הוא לא חומר ממריץ (להיפך) אך הוא בהחלט יכול לגרום למצבים פסיכוטים, הן במצב של שכרות והן במצבים של גמילה. קפה הוא חומר ממריץ חלש ובעקרון לא מהווה טריגר למצבים פסיכוטים. סיגריות גם לא, אך הם בהחלט מזיקים מבחינות אחרות (כגון סרטן, מחלות לב, בעיות מיניות ועוד). 3) ממה צריך להיזהר למנוע התקף? בין השאר: להמנע ממצבים של דחק, להימנע משימוש בסמים או אלכוהול, להקפיד של שינה ועל תזונה מסודרת, להקפיד על טיפול ומעקב. 4) אין תוספי מזון המוכחים כמונעי התקפים פרט לנאמר לעיל לגבי אומגה 3 (וגם אז מדובר בנושא שנוי במחלוקת). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה