שלום דוקטור,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/09/2011 | 13:48 | מאת: יוני

אני מטופל ב2- מ"ג רספרידל ומקבל את התרופות בחינם מגורם התנדבותי.הבעיה שלא תמיד יש להם במלאי את אותו חומר. לפעמים יש להם קונסטה בזריקה לשבועיים,לפעמים יש להם קספליון לחודש,לפעמים זה טיפות רספרידל ולפעמים רק בכדורים. בתנאי שאני שומר על אותו מינון,האם זה בסדר לקבל פעם זריקת קספליון לחודש ולאחר מכן קונסטה לשבועיים,אחרי זה שוב קספליון ואז כדורים או טיפות? כלומר,האם מותר להיות לא עקביים בסוג הרספרדל?

24/09/2011 | 15:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בעקרון צריכים להיות עקביים עם הטיפול, כלומר אותו סוג, אותו מינון ואותו דרך מתן (כדורים, טיפות או זריקות). טיפול בזריקות ארוכות טווח מצריך מספר זריקות עד להגעה לרמה טיפולית לכן אם יש החלפה מתמדת בין כדורים וזריקות זה יכול לפגוע ביעילות הטיפול ולגרום להחרפה במצב. יחד עם זאת - אם אין ברירה (מסיבית כלכליות או אחרות) - והאפשרות היחידה זה או לקחת סוג אחר של ריספרדל או לא לקחת כלום - אז עדיף כבר לקחת סוג אחר. אבל שוב - זה רחוק מלהיות אידיאלי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה