אני חולת סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2011 | 12:07 | מאת: חנה

אובחנתי לפני 20 שנה ומאז היו לי 3 התקפים קשים. אחרי כל התקף,מאד קשה לי לחזור לתפקוד רגיל ולוקח לי כמה חודשים לעמוד על הרגליים ולחזור לעבודה. אני מאד רוצה לדעת איזה טיפולים קיימים היום כדי לזרז את ההחלמה לאחר התקף? האם יש טיפולים אלטרנטיביים שטובים לזרוז ההחלמה ואולי גם כדי למנוע התקפים? האם יש איזה תזונה מסוימת או צמחים מסוימים למניעת התקף או לזרוז החלמה מהתקף? מה אתה ממליץ? תודה מראש על תשובה.

24/09/2011 | 15:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה נכון שאחרי התקפים לפעמים קשה לחזור לתפקוד רגיל. הטיפול צריך להיות משולב, כלומר כזה שיכלול מרכיבים תרופתיים, שיקומיים ופסיכולוגיים. טיפולים שקיימים - למשל טיפול פסיכולוגי המכוון לשיפור מיומנויות חברתיות (מה שקרוי "social skills trainihng"). יש גם מחקרים שמראים שאימון קוגניטיבי (מה שקרוי cognitive remediation) גם יכול לשפר את התפקוד. לצורך קבלת פרטים יש לפנות לפסיכיאטר המטפל. מבחינה תרופתית יש תרופות שיכולות לעזור יותר מאחרות שהטובה ביותר היא ה"לפונקס". יחד עם זאת יש לה גם לא מעט תופעות לוואי. שוב, לצורך פרטים יש לפנות לרופא המטפל. טיפולים אלטרנטיביים - אין טיפול אלטרנטיבי מסויים שהוכח מחקרית כיעיל לתסמיני סכיזופרניה. מבחינת תזונה - יש מחקרים שמראים השפעה חיובית (אמנם קטנה) עם נטילת אומגה 3. כמו כן אין להמעיט בחשיבות השיקום שיכול לכלול מגוון תחומים כגון תעסוקה, לימודים, מועדון חברתי, מגורים נתמכים וכד'. לבסוף - מה שאתה מתאר יכול להיות גם דכאון (מה שקרוי דכאון פוסט פסיכוטי). יש לעבור אבחון אצל הרופא המטפל ובמידה ומדובר בדכאון ניתן להתאים טיפול בהתאם (גם פסיכולוגי וגם תרופתי). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה