סכיזופרניה וזוגיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/09/2011 | 18:38 | מאת: יערה

הי לכולם יש לי חבר שנה וחצי אשר חולה במחלה הזו. אני נורמלית לחלוטין, אקדמאית עובדת וכו'. החבר הזה שלי, מעבר למחלה שלו מערים קשיים רבים על הקשר כל כמה שבועות הוא אומר שהוא לא באמת אוהב אותי ורוצה להיפרד, ואחכ כמובן משנה את דעתו ואומר שהכי אוהב, מנשק, קורא לי אהובתו ומדבר על מגורים משותפים. האם זה קשור למחלה? האם עוד משהי חוותה את זה? קשה לי להבין אם הוא לא אוהב אותי מספיק או שזה קשור למחלה שלו. כאשר אנחנו יחד הוא נחמד, אבל כאשר אנו מתרחקים פתאום מתחילות לצוץ לו מחשבות שמחבלות בקשר. אשמח לדעות. יערה.

24/09/2011 | 14:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יערה. אני מקווה שתקבלי תשובות בלתי אמצעיות ממתמודדים בעלי נסיון במערכות יחסים כמו שלך. מבחינתי רק ניתן לומר שכל אדם באשר הוא הוא בראש ובראשונה עולם ומלואו עם רצונות, תקוות, אכזבות אהבות וכד' - ולא "אבחנה" שקיבל מרופא זה או אחר. מכאן שאם את אוהבת את האדם ורוצה להישאר אתו - אז תנסי להבין אותו כמכלול. תנסי להכיר את הסימנים המעידים על החמרה נפשית. ניתן ללכת אתו ביחד לפגישות המעקב. אבל אם הבן אדם לא מתאים לך - (ולא בגלל שהוא מתוייג כחולה) - אז תתקדמי הלאה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

28/09/2011 | 06:45 | מאת: יערה

חבל שאנשים שנמצאים במצב דומה, לא מגיבים. אני.

מנהל פורום סכיזופרניה