מחלת הסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/09/2011 | 12:21 | מאת: רותי

אחי היום בן 24 ובגיל 18 וחצי בערך מחלת הסכיזופרניה התחילה להשתלט עליו כנראה בקטנה עד שלאט לאט עם השנים זה נהיה ברור מרגע לרגע שיש לו בעיה כלשהי והורי החליטו לקחת אותו לבדיקה. אחרי הרבה מפגשים ובדיקות שהוא עבר לפני כשנתיים בערך הוא הוגדר כחולה סכיזופרניה. שאלתי היא ממה נובעת המחלה? והאם המחלה הזו יכולה לעבור או שהיא נצחית ? ואיך מתמודדים עם בן או אח חולה במשפחה כי הרבה פעמים הוא מוציא אותנו מדעתנו בגלל משפט שאמר או משהו שעשה. ואנחנו מגיבים לו חזרה כאילו הוא נורמלי ואז מתחרטים כי זה בעצם מרגיש מיותר מה שאמרנו לו כי ממילא הוא חוזר על זה שוב ושוב . אשמח לקבל תשובות במייל. תודה מראש

11/09/2011 | 20:14 | מאת: בן יעקב

את לא כותבת את המייל שלך אשמח לכתוב לך מנסיוני [email protected] אגב את מוזמנת לפורום שלנו שיקום והחלמה בריה"נ

15/09/2011 | 21:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) ממה המחלה נובעת? אין תשובות פשוטות, הנושא נידון רבות בפורום, רק נאמר כעת שמדובר בהפרעה מורכבת מאד עם מרכיבים סביבתיים וגנטיים והסתמונויות קליניות שונות. מומלץ לקרוא בהרחבה (באתרים למשל בויקיפדיה). 2) האם המחלה יכולה לעבור? לפעמים כן, בד"כ לא. 3) איך מתמודדים עם בן משפחה המאובחן כמתמודד עם סכיזופרניה? בגדול - צריך להתייחס אליו כרגיל - הרי לא מדובר ב"אבחנה" אלא באותו אח או בן. יחד עם זאת זה לא תמיד קל, במיוחד כשיש החפרות במצב. לפעמים חשוב לא פחות ללמוד במה _לא_ להתערב (יש משפחות שמעורבות "יותר מדי" בחיי בן המשפחה החולה ובכך גורמים רק להחרפה במצבם). לכן מומלץ ללמוד על ההפרעה (לקרוא). חשוב לא פחות - ניתן להיעזר במסגרות שתומכות בבני משפחה, יש מגוון רחב של מסגרות ומפגשים בקהילה למתמודדים עם בעיות נפשיות. יש מועדונים, מסגרות של תעסוקה, מסגרות חברתיות, קבוצות תמיכה ועוד ועוד. כדאי לפנות לעובד/ת סוציאלי/ת באיזור מגוריכם כדי לקבל פרטים ספציפים. מספר אתרים שניתן להעזר בהם (בין השאר): מל"מ (מתמודדים למען מתמודדים) http://www.malam.org.il/, ממ"ן (מרכז למידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש) http://www.maman.org.il, בית אקשטיין http://www.b-e.org.il/htmls/home.aspx, עמותת אנוש http://www.enosh.org.il/ ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה