פרולקטין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/09/2011 | 09:40 | מאת: מלי

ד"ר שלום, האם צריך לטפל בפרולקטין גבוה שנוצר כתוצאה מלקיחת ריספרדל? תודה

06/09/2011 | 15:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ריספרדל אכן יכולה לגרום לפעמים עליה בהורמון בשם פרולקטין. אם אין תופעות לוואי מכך - הגישה היום שניתן להמשיך ליטול את התרופה תוך מעקב, למרות הרמות הגבוהות של הפרולקטין. בכל מקרה העליה בפרולקטין היא הפיכה לאחר שמפסיקים את הטיפול. מצד שני - אם יש תופעות לוואי כתוצאה מהפרולקטין שמפריעות לך (כגון הפרעות במחזור, הפרשת חלב, קושי להיכנס להריון, דכאון) אז מומלץ לטפל בעניין, בד"כ ע"י הפחתת המינון של הריספרדל או החלפה לתרופה אחרת שלא גורמת לעילה בפרולקטין. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה