שאלות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/08/2011 | 14:18 | מאת: אני

1) כמה אחוזי נכות נקבעים לחולה סכיזופרניה, ע"י הביטוח הלאומי? (האם מעל 40%?) 2) האם אבחון סכיזופרניה, לאדם שבכל ההסטוריה שלו אין שמץ עדות להפרעה נפשית - בר שינוי? כלומר האם יתכן שבשלב מסויים, האדם כבר לא יאובן כסכיזופרן? 3) האם כל חולה סכיזופרניה מקבל סל שיקום? 4) איזה טיפול נחוץ לחולה סכיזופרניה? האם מדובר בטיפול תרופתי או טיפול נוסף? וכמו כן, מי מממן את הטיפולים הנחוצים? 5) האם חולה סכיזופרניה יכול להיות עם פגיעה תפקודית נמוכה? לצאת לעבודה ולקיים אורח חיים נורמלי למרות המחלה? 6) מה גובה קצבת נכות והאם יש כספים נוספים שמקבל חולה סכיזופרניה?

28/08/2011 | 07:38 | מאת: adi

היי, אני עונה לך כמי שמתמודדת עם סכיזופרניה, על חלק מהשאלות: 1. אני קיבלתי 40% נכות רפואית על סכיזופרניה ודרגת 100% (לפי חוק לרון) אי כושר השתכרות. 3.מי שמקבל 40% נכות רפואית על רקע נפשי זכאי לקבל סל שיקום (אני מקבלת). 4.השתתפתי בשיחות קבוצתיות בנוסף לטיפול תרופתי במסגרת קופת חולים. 5.לדעתי, כן. אני מכירה אנשים כאלה. 6. יש אפשרות לקבל סיוע בשכר דירה ויש אפשרות פעם בכמה שנים לקבל כסף (כמה אלפי שקלים) לצורך רכישת ריהוט ומכשירים בסיסיים לבית. עדי

19/09/2011 | 11:10 | מאת: שירן

04/09/2011 | 06:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. התשובות שקיבלת מעדי נכונות. בכל מקרה הנה התשובות: 1) כמה אחוזי נכות נקבעים לחולה סכיזופרניה? בד"כ מעל 40% וברוב המקרים 100%. 2) האם אבחון סכיזופרניה, לאדם שבכל ההסטוריה שלו אין שמץ עדות להפרעה נפשית - בר שינוי? עניתי על השאלה הזאת רבות בפורום והותשובה היא כן - אבחנה של סכיזופרניה יכולה להשתנות לאורך זמן. לפעמים האבחנה הראשונית היתה מוטעית ולפעמים יש החלמה. האבחנה לא חקוקה באבן. 3) האם כל חולה סכיזופרניה מקבל סל שיקום? אם יש נכות מעל 40% אז יש זכאות לסל שיקום, והרי לרוב המכריע של מתמודדים עם סכיזופרניה יש אחוזי נכות גבוהים מ-40%. צריך להדגיש שזאת רק זכאות לסל שיקום - אם המתמודד אינו רוצה לקבל סל שיקום אז הוא לא ייקבל. כמו כן צריך לעבור ועדת סל שיקום שם יוחלט מה מתוך האפשרויות של סל שיקום הוא זכאי לקבל בהתאם למצבו ולצרכיו. האפשרויות הם רבות ומגוונות - דיור (כגון דיור מוגן או הוסטל), תעסוקה (מוגנת או נתמכת), ליווי (חונך, סומך, מתאם טיפול וכד'), לימודים (קורסים שונים), טיפולי שיניים ועוד. 4) איזה טיפול נחוץ לחולה סכיזופרניה? האם מדובר בטיפול תרופתי או טיפול נוסף? וכמו כן, מי מממן את הטיפולים הנחוצים? אין מקום כעת לפרט את כל הסוגים של הטיפולים בסכיזופרניה וזה משתנה בהתאם למקרה הפרטי. בכל אופן מספר הערות הכלליות - הטיפול הוא רב תחומי וכולל בד"כ מרכיב תרופתי (כגון תרופות נוגדות פסיכוזה), טיפול פסיכולוגי (כגון טיפולים פרטניים, קבוצתיים, משפחתיים, קוגניטיבים ועוד), ומרכיב שיקומי כנכתב לעיל. לגבי המימון - המדינה משלמת על כל סוגי הטיפולים האמורים לעיל במגבלות של הרפואה הציבורית ובהתאם ליכולות של מרפאת בריאות הנפש באיזור המגורים. 5) האם חולה סכיזופרניה יכול להיות עם פגיעה תפקודית נמוכה? לצאת לעבודה ולקיים אורח חיים נורמלי למרות המחלה? בהחלט כן. מתמודדים רבים עם סכיזופרניה מתפקדים ברמה גבוהה וחלקם עובדים בשוק החופשי ומנהלים אורך חיים רגיל (כלומר משפחה, ילדים, עבודה, תחביבים וכד'). יש להדגיש את החשיבות בהקפדה על טיפול ומעקב כדי למנוע הישנות של מצבים פסיכוטים. 6) מה גובה קצבת נכות והאם יש כספים נוספים שמקבל חולה סכיזופרניה? זה משתנה בהתאם למצב המשפחתי, הצרכים, אחוזי הנכות וכד'. באופן עקרוני הקצבה עומדת כעת על כ-2300שח בחודש (ויותר אם יש ילדים), כמו כן ניתן לקבל סיוע לשכר דירה (כמדומני כ-600שח). בנוסף לעיתים ניתן לקבל עזרה נוספת מגורמי הרווחה (כגון סיוע בקניית מוצרים הכרחיים כגון מקרר וכד' בהתאם למצב). מומלץ לפנות גם לפורום שיקום (ב-http://www.doctors.co.il/forum-1553) לקבל פרטים נוספים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

09/12/2013 | 06:20 | מאת: האם אפשא לקבל כסף רטרואקטיבי

קיבלתי 40% האם אפשר לקבל תשלום רטרואקטיבי

מנהל פורום סכיזופרניה