הזיות או מציאות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/08/2011 | 03:33 | מאת: יוסי

שלום ד"ר יש לי שאלה דחופה הכרתי מישהי ויצאנו מהתחלה שמתי לב שהיא קצת שונה היא סיפרה לי שהיא מסוכנת ואסור להתעסק אתה היום היא תמיד אומרת לי מבאס שרוצחים עכשיו אנשים מתחת לבית שלי אמרתי לה את מכירה את הרוצחים היא אומרת כן אבל אמרתי להם שירצחו במקום אחר אחרי זה היא אמרה לי שהיא פעם היתה במקום של עבריינים ושלחו אחריה רוצחים 5 במספר והיא רצחה את כולם באבן ובסכינים וברובה אין לי מושג בהתחלה חשבתי שהיא צוחקת אבל היא חזרה על זה הרבה והיא גם אומרת לי אתה לפעמים נמצא עם האנשים הכי קרובים אליך והם רוצחים ואתה לא יודע וכו' האם היא סובלת מסכיזופרנייה ??? ומה אני עושה בכזה מצב האם זה מסוכן ?

30/08/2011 | 09:15 | מאת: שאול

קח את עצמך והתנתק מהקשר הזה מה שיותר מהר.

30/08/2011 | 09:35 | מאת: יוסי

תודה רבה

04/09/2011 | 06:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אנשים דרך פורום אינטרנט וודאי שלא דרך מידע מוגבל מגוף שלישי. צריך לברר את הפרטים לעומק. אתה אומר שהיא טוענת שהיא רצחה 5 אנשים? אז באופן תאוריתי יש כ-3 אופציות: או שהיא אומרת אמת, או שהיא משקרת, או שהיא מדמיינת (כלומר סובלת ממחשבות שווא). אם היא אומרת אמת - הטיפול הוא דרך המשטרה. אם היא משקרת - צריך לברר למה (ויש הרבה מאד סיבות שאנשים משקרים, חלקם קשורים להרפעות נפשיות, חלקם לא). ואם היא מדמיינת - כדאי שתפנה לבדיקה אצל פסיכיאטר. הערה כללית - זה שאדם סובל (אולי) מהפרעה נפשית לא עושה אותו מסוכן. רוב רובם של מקרי הרצח _לא_ מבוצעים ע"י אנשים הסובלים מסכיזופרניה. אדם הסובל מהפרעה נפשית הוא ראש ובראשונה אדם ככל האדם עם רצונות, תקוות, אכזבות ואהבות, והם תורמים לחברה ולמשפחה. אם נמצאים במעקב מסודר אפשר בד"כ לתפקד, לעבוד, להקים משפחה ועוד. בכל מקרה עצם הקיום של הפרעה נפשית כלשהי אינו צריך להוות שיקול באם צריך להיות עם אותו האדם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה