אני זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/07/2011 | 04:36 | מאת: חסויה בת 15

גיליתי שאחי הגדול לוקה במחלה.. אשמח אם תסבירו לי כיצד אני אמורה להתייחס אליו? וקצת על מה שהוא חווה... כי אף אחד לא יודע שאני יודעת זאת.. ומאז שגיליתי את זה אני די בהלם..

24/07/2011 | 16:35 | מאת: עמית

השאלה היא קצת כללית מדי, מה גילך ? מה גיל אחיך ? איזה מחלה ? מאניה דפרסיה ? סכיזופרניה ? .. בכל אופן תתיחסי אליו בדיוק כפי שהתייחסת אליו עד עכשיו, רק תהיה יותר קשובה ויותר סבלנית. אם את רוצה לקרוא על השגעון מגוף ראשון ומזיות שונה : www.crazynormal.co.il

11/08/2011 | 11:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על העכוב בתשובה, הייתי במילואים. זן שאלה מאד גדולה והתשובה משתנה בהתאם לסיטואציה הספציפית. יש מספר דברים כללים שניתן לומר: 1) אחיך הוא עדיין אחיך ולא "סכיזופרן" - ובגדול את צריכה ויכולה להתייחס אליו כמו שתמיד התייחסת אליו עד כה. אני גם בטוח שהוא לא ירצה "יחס שונה" בגלל המידע החדש שהגיע אלייך כעת. 2) גם אנשים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה הם אנשים ככל האדם עם רצונות, תקוות, אכזבות ואהבות, והם תורמים לחברה ולמשפחה. 3) כפי שכתבו לך כאן בשרשור, תהיי קשובה וסבלנית. 4) מומלץ לקרוא ספרות בנושא (גם דרך האינטרנט באתרים כמו ויקיפדיה). מידע הוא בד"כ הכלי הטוב ביותר נגד אי ידיעה שמובילה בהמשך לסטיגמטיזציה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה