חוסר הנאה וכן על בכי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/06/2011 | 20:53 | מאת: דויד

שתי שאלות: 1. כשאני מנסה בדמיון להרגע ולחשוב על דברים מהנים כמו ים שקט נוף.. אני מצליח רק לראות את הדבר שאני חושב עליו, אבל לא מצליח 'להכנס' אל תחושת ההנאה. משהו בלצייר לעצמי הנאה תקוע. וגם בהרבה דברים בחיים חסר לי החיוניות לחוש את ההנאה אעפ"י שאני אמור ליהנות וגם הולך לשם ברצון. 2. אני לא מצליח לבכות או להוריד דמעות, אעפ"י שלצערי אני עובר הרבה סבל. משהו שם תקוע. מה זה????

23/06/2011 | 19:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן דרך פורום אינטרנט. באופן כללי תופעות של חוסר הנאה ואי הבעת רגש יכולות להיות קשורות למגוון תופעות נפשיות שונות וגם יכולות להיות תקינות בהתאם לסיטואציה. אם אתה סובל מכך ורוצה אבחון מעמיק יותר - פנה לפסיכיאטר או פסיכולוג. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה