מעבר מזיפרקסה לגאודון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/09/2010 | 19:00 | מאת: ai

שלום, אני מטופל בזיפרקסה.אובחנתי כחולה סכיזופרניה. לקחתי מינונים של 5, 7.5 ,10 מ"ג. האם כדאי לעבור לגאודון היות והיא פחות מעייפת ופחות גורמת להשמנה? אילו תופעות לוואי יש לגאודון השונות מזיפרקסה? האם מעבר בין תרופות הוא רצוי? האם המעבר יגרום לשיפור?

12/09/2010 | 12:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. באופן כללי כל שינוי תרופתי נעשה דרך הפסיכיאטר המטפל מכיוון שההשפעה של התרופות, כמו גם תופעות הלוואי, היא מאד אינדיבידואלית. בכל אופן הנה מספר הערות כלליות: 1) זיפרקסה תרופה מצויינת כנגד התסמינים של סכיזופרניה. 2) לזיפרקסה אכן יכולות להיות תופעות לוואי של השמנה ועייפות. במקרה כזה ניתן לעשות מספר דברים בהתאם למצב לאחר בדיקה מעמיקה אצל הפסיכיאטר המטפל: א) להשאיר את התרופה ולהתחיל בפעילות ספורטיבית + דיאטה ב) להפחית מינון במידה שאפשר. ג) להחליף לתרופה אחרת. 3) גאודון היא תרופה שבד"כ לא גורמת להשמנה או עייפות. לכן היא אכן אופציה הגיונית במקרה זה. תופעות לוואי שונות שיש לגאודון - שינויים באק"ג שלפי המחקרים העדכניים אינם משמעותיים, עצירות, יובש ועוד. 4) באופן כללי ניתן לקרוא את העלונים של כל התרופות (כולל גאודון) בכתובת הבאה - http://www.doctors.co.il/medicine-ea בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה