סכיזופרניה ריכוז וזיכרון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/05/2011 | 23:50 | מאת: אלון

שלום רב ותודה רבה מראש! ידוע לי כי סכיזופרניה עם תסמינים שלילים גורמת לירידה בריכוז והזיכרון. האם יש אנשים שחוזר להם הזיכרון והריכוז ברגע שעוברת המחלה? (או שבעצם סכיזופרניה אינה מחלה שעוברת?) במילים אחרות, האם ידוע לרפואה האם הפגיעה בזיכרון והריכוז הינה תמידית? (למשל רואים פחות תאי זיכרון בסריקות מוח) או שרב הנסתר על הגלוי בתחום זה? שוב תודה רבה! אלון

27/05/2011 | 15:06 | מאת: בן יעקב

אני יכול לספר לך על אדם שאני מכיר, שעם הרמסיה [הפוגת המחלה] והשיקום [אגב, בכלל לא קל..] הריכוז והמוח חוזרים לפעולה. האדם הזה הוא אני.

27/05/2011 | 20:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סכיזופרניה זה למעשה מכלול של תסמינים שונים, ויש התבטאויות שונות מאד מאדם לאדם. לעיתים יש פגיעה מינימלית בלבד בריכוז וזכרון. לעיתים הפגיעה נרחבת יותר. לעתים התפקוד חוזר באופן מלא לאחר הפסיכוזה. לעתים לא. זה גם תלוי בחלקו במידת הדבקות לטיפול. מבחינת הדמיה - אחד האיזורים שאחראים על זכרון במוח קרוי ההיפוקמפוס. באופן סטטיסטי יש ירידה מסויימת בגודל ובתפקוד אצל סובלים מסכיזופרניה. אך שוב - זוהי רק סטטיסטיקה. אצל רבים אין פגיעה כלל. אז לצערי אין לי תשובה חד משמעית. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה