סרוקוול xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/05/2011 | 18:51 | מאת: יעקב שחר

שלום לך! האם תוכל לתת תיאור כללי של סרוקוול xr והאם ייתכן שהוא תורם לתופעות של תוקפנות מילולית? מהם המינונים המתאימים למטופל בן 72? באיזו מידה אפשר לעלות ממינון ליותר מ400 מ'ג? הרבה תודה לך.

18/05/2011 | 09:58 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סרוקוול היא תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור החדש. יש סרוקוול רגיל (שנוטלים פעמיים ביום) ו-XR (שנוטלים פעם ביום). פרט לכך הם זהים לחלוטין. באופן כללי היא תרופה שעוזרת למקרים של תוקפנות (באם המקור שלהם הוא פסיכוטי) ולא מחמירה אותם. אני מבין מפנייתך שמדובר במטופל בן 72. לא ברור לי מהפניה שלך מהי הסיבה שהוא מקבל סרקוול. בגיל זה לפעמים הסביה היא התנהגות תוקפנות כתוצאה מירידה קוגניטיבית (דהיינו דמנציה או שטיון) ולאו דווקא סכיזורפניה. במקרים כאלה הטיפול מורכב יותר והתכשירים נוגדי הפסיכוזה לא תמיד עוזרים. מומלץ להתייעץ עם פסיכוגריאטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה