סכיזופרניה וביטוחי חיים\אבדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/04/2011 | 15:07 | מאת: נמי

מדובר בחולה שאובחן לפני מספר שנים (מעל 7 שנים), והשתקם לגמרי. לדעת הפסיכיאטר הנוכחי האבחנה היתה שגויה, הוא ביטל את התרופות , ומוכן להוציא מכתב שהסכיזופרניה חלפה. השאלה: האם מבחינת הממסד הרפואי סכיזופרניה יכולה בכלל לחלוף ? שמעתי בעבר שמדובר במחלה חשוכת מרפא מעצם הגדרתה, ואם זה כך הרי שחברת ביטוח לא יכולה עקרונית להכיר בזה שאפשר להחלים, ולסרב להעביר את המועמד חיתום רפואי לביטוח. תעשה לי סדר באינפורמציה. תודה

27/04/2011 | 23:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום נמי. 1) אין שום מניעה לבטל אבחנה של סכיזופרניה. לפעמים האבחנה הראשונית היא שגויה, לפעמים האבחנה מתבהרת רק לאורך זמן ולפעמים יש החלמה והמטופל כבר לא ממלא את הקריטריונים של סכיזופרניה. 2) בכל מקרה אני לא חושב שאמורה להיות בעיה עם חברות ביטוח (למרות שאין לי נסיון אישי בנושא). הרי אם האחבנה היתה שגויה ויש לך חוות דעת בנושא - באיזה זכות הם יכולים להמשיך להיתלות באבחנה? בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה