שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/04/2011 | 14:09 | מאת: דרור21

למה הרבה אנשים לוקחים את האמונה באלוהים כדבר "נורמאלי" כשזה בעצם לא? הרי אלוהים זה מחשבת שווא (משהו דימיוני). למה מישהו שיש לו סכיזופרניה למשל נחשב לחולה נפש וכאשר מישהו שמאמין באלוהים שזו בעצם מחשבת שווא (דלוזיה) לא נחשב לחולה נפש?

19/04/2011 | 09:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום דרור. אתה שואל שאלות בתחום התאולוגיה ולא כאן המקום לדיון זה. נוסיף רק שההגדרה של מחשבת שווא היא לא רק שמדובר במחשבה מוטעית באופן אובייקטיבי שלא ניתן לשכנע את הלוקה בהן באי נכונותן - אלא גם שהיא לא נחשבת כנורמה חברתית אצל אחרים באותה תרבות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה