שלום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/03/2011 | 21:18 | מאת: לכס

אני עומדת להתחתן בקרוב, ושלשום גיליתי שבעלי לעתיד הסתיר ממני כמה עובדות לגבי משפחתו. האמא מצד אמא שלו חלתה בסכיזופרניה בגיל מאוחר, כרגע היא מאושפזת בבית משוגעים\הוסטל מיוחד, לא בדיוק הבנתי. המחלה לא הראתה את סימניה על אמא של בעלי לעתיד, למרות שזו סובלת מהפרעות קשב וריכוז חמורות, אחותו, שמצבה היה ברור לי, מאושפזת מאז גיל הבגרות במוסדות שונים בגלל נסיונות התאבדות, אני לא יודעת בדיוק מה ההיסטוריה שלה, אבל ככל הידוע לי לא מדובר בסכיזופרניה. גם בעלי לעתיד סובל מבעיות קשב מריכוז חמורות, אבל כרגע זה לא מה שמפריע לי. הוא אמר שהוא הסתיר ממני את הסיפור על סבתא שלו כי פחד שאבהל ואעזוב אותו, הוא מפחד שהסכיזופרניה תעבור בגנים לילדינו, זה לא מדאיג אותי כלל וכלל! אני אוהבת אותו, ואני אקבל את הילדים שלי כמו שהם, וגם עם הם יחלו בסכיזופרניה, אנחנו נתמודד עם זה יחד. אבל רק רציתי לדעת, האם האחוזים שילדינו יחלו בסכיזופרניה גדולים? מדובר כאן ב"סבתא שלו" ,אני לא חושבת שיש באמת סיבה לדאגה. אבל סתם מתוך עניין, רציתי לשאול, תודה לעונים. יום טוב.

31/03/2011 | 18:25 | מאת: סלין

זה כל מה שמעניין אותך? האחוזים? את חושבת שהילדים שלך יסלחו לך על הבחירה האנוכית שלך ? תקומי ותברחי זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות למען עצמך מתוך אהבת עצמך

01/04/2011 | 18:52 | מאת: adi

לא רק שאני לא מסכימה איתך, אני חושבת שהתגובה שלך מראה על חוסר התחשבות ודיעה קדומה. זה לא אומר שהילדים שלה יחלו, וזה לא אומר כלום. יכול להיות שהסבתא תהיה סבתא מקסימה. עדי

03/04/2011 | 11:58 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מבחינת הסיכויים שלילדייך יהיה סכיזופרניה - הסיכוי הוא כמו של כלל האוכלוסיה - דהיינו כ-1% בלבד. רציתי להוסיף שהתרשמתי מאד מגישתך ההומניסטית ומכך שבכל מקרה, ללא קשר לתשובה, את אוהבת את בעלך ומקבלת אותו ואת ילדייך לעתיד. צריך להדגיש שוב שגם אנשים הסובלים מסכיזופרניה זכאים לחיי משפחה תוך קיום חיים מהנים, מלאים ויצירתיים ושהם אנשים ככל האדם עם רצונות, תקוות ואהבות. הרי גם כך יש "סטיגמה" לגבי סובלים מהפרעות נפשיות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה