אביליפי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/03/2011 | 12:37 | מאת: חני

שלום אני שואלת לגבי אדם שמטופל ב 25 מג זיפרקסה 50 מג נוזינאן שבעקבות החמרה במצבו -הפרעה של קולות חזקים יותר ואיבוד שליטה על השתן קבל גם בתור התחלה תוספת של 5 מג אביליפי. מודה לך מאוד על תשובה על השאלות הבאות מה הגורם לאבוד שליטה על השתן- מה המיוחד בכדור אביליפי האם תופעת הלוואי של האביליפי שהיא סחרחורות חולפת האם ניתן לשלב יחד עם הכדורים האלו כדורי ויטמין b קומפלקס

03/04/2011 | 10:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) איבוד השליטה על סוגרים (בריחת שתן) יכולה להיות תופעת לוואי של הטיפול התרופתי ויכולה להיות גם תופעה אורולוגית בלתי קשורה. תרופות נוגדות פסיכוזה אכן יכולות לגרום לתופעה זו (דרך פעילות אנטי-אדרנרגית). התופעה יותר שכיחה בתרופות נוגדות פסיכוזה מדור ראשון. ניתן לטפל ע"י הורדת מינון, החלפת התרופה או לחילופין הוספה של תרופה נגד בריחת שתן כגון "מינירין". וכאמור יש לעבור בירור אורולוגי בכל מקרה. 2) מה מיוחד בכדור אביליפי? תרופה זו (בשמה הגנרי aripiprazole) אמנם חדשה בארץ אך למעשה היא בכלל לא חדשה - היא נמצאת בשימוש כבר 8 שנים בארה"ב לטיפול בסכיזופרניה. היא עוד לא זמינה בקופות החולים בארץ, אך זה כנראה ישתנה בחודשים הקרובים. עדיין לא ברור מה יהיה המחיר לאחר אישור של הקופות. בכל מקרה כמה מילים על התרופה - מבחינת יעילות אנטיפסיכוטית - היא יעילה כמו רוב התרופות הנמצאות בשוק היום (לא יותר). לגבי תופעות לוואי - יש לו מעט יחסית בשל מנגנון פעולה שונה (ראה המשך). לגבי מנגנון פעולה (מינוחים מדעיים בדרך) - הוא אגוניסט חלקי של הרצפטור של הדופמין (ה-D2) ולא אנטגוניסט כמו שאר התרופות. לכן ההבדלים בתופעות לוואי (פחות תופעות פרקינסוניות). הוא לא גורם לסינדרום מטבולי. כמו כן יש לה פעילות נוגדת דכאון קלה (בשל אגוניזם של רצפטור סרוטונים מסוג 5HT1a). היא לא מרדימה. לפעמים זה יתרון (כשיש בעיות של עייפות) ולפעמים זה חסרון (כשיש בעיות שינה). 3) האם תופעות של סחרורות חולפות? בד"כ כן אך יש לעקוב. 4) ניתן לשלב ויטמין B עם כל תרופה, אך מומלץ לעבור בדיקות אם יש בכלל מחסור בויטמין B (בעיקר B1, B6 ו-B12). בברכה, ד"ר אהוד ססר

03/04/2011 | 22:23 | מאת: חני

שלום ראשית מודה לך על התשובות המפורטות רואים שהכל נעשה מהלב. בתשובתך אלי הזכרת שתרופות מהדור הראשון יכולות לגרום לבריחת שתן האם זיפרקסה ונוזינאן מהדור הראשון? מה צריך לעשות במידה וכן? איך כדור מינירין יוכל לעזור? שוב המון תודה

17/06/2012 | 11:22 | מאת: רעיה

בני בן 28 מטופל בריספרדל 4 מג.בבדיקת דם הפרולקטין שלו קפץ ל-1450, ורופא המטפל המליץ על סאפריס 10 מג וביתנים להמשיך 2 מג ריספרדל.השאלות הן: למה 10 מג ולא 5? כמה זמן עוד להמשיך עם ריספרדל? מתי מתחילה השפעה הרצויה של סאפריס הרצויה?אחרי כמה זמןואיך ניתן להוריד מינון בתרופה הזו? ואם התרופות האלה - סאפריס ורספרדל משפיעות על כולסטרול?אצל בני גם כולסטרול מעל גבול ב 15%. בתודה מראש - רעיה

מנהל פורום סכיזופרניה