סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/03/2011 | 21:00 | מאת: אורלי

שלום רב, יש לי בן 45 חולה בסכיזופרניה כבר למעלה מעשרים וחמש שנים סיפור עצוב רק לאחר שקיבל מכות חשמל הוא התחיל להתאפס מאז הוא מטופל ע,י כדורים בשם לפונקס בין 2-3 כדורים בלילה לאורך השנים היתה הטבה אומנם הוא לא חזר לשיגרה אבל הוא פחות התייסר בשנה האחרונה חלה התדרדרות במצב הוא מסרב לראות אותנו מסתגר כל הזמן וכל היום הוא מתפלל (כבר בתחילת המחלה הוא חזר בתשובה והפף לקיצוני הוא לא נשוי ואין לו ילדים) שאלתי היא האם יש תחליף חדש לכדור אותו הוא מקבל הוא ביקש כבר כמה פעמים שיחליפו לו כדור והרופאים טוענים שלא יצא כדור חדש טוב יותר יתכן שהכדורים כבר אינם משפיעים עליו כמו בהתחלה ? האם יתכן שכבר למעלה מעשרים שנה לא מצאו כדור טוב יותר ? לא אכפת לנו לשלם גם בפרטי אם יש דבר כזה העיקר שהוא ירגיש טוב יותר. אשמח לקבל תשובה מהירה על מנת שנוכל למצוא פתרון הוא מסרב ללכת למרפאה או לבית חולים האם יש דרך אחרת או האם ניתן להזמין רופא פסיכיאטר הביתה. תודה וסליחה על מכתבי הארוך

25/03/2011 | 13:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אורלי. בנך מקבל לפונקס. תרופה זו היא אכן כיום התרופה היעילה ביותר המוכרת לסכיזופרניה, הן לתסמינים חיוביים והן לתסמינים שליליים. אין היום תחליף יותר טוב, אם כי לפעמים מטופלים מסויימים דווקא מגיבים טוב יותר לטיפולים אחרים - אך אלה מקרים יוצאי דופן שאינם מעידים על הכלל. יכולות להיות מספר סיבות להתדרדרות במצבו של בנך: 1) הוא לא נוטל טיפול באופן מסודר. 2) טריגרים חיצוניים (משפחתיים, כלכליים וכד') יכולים גם להוביל להחמרה. 3) שימוש בסמים או אלכוהול. 4) מהלך טבעי של הסכיזופרניה - לעתים יש החמרות ללא סיבה חיצונית ברורה. בכל אופן יש לפנות לפסיכיאטר המטפל בהקדם כדי להתאים טיפול. במידה והוא לא וצה להגיע ניתן להזמין ביקור בית (רופא משפחה, עובדת סוציאלית, פסיכיאטר פרטי). האופציות הטיפוליות התרופתיות הן העלאת מינון, שילוב תרופות נוספות או החלפה. כמו כן יש מקום לנסיון של מהלך שיקומי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

25/03/2011 | 17:30 | מאת: אורלי

תודה על תשובתך המהירה !

מנהל פורום סכיזופרניה