סכיזופרניה והתדרדרותה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/03/2011 | 18:53 | מאת: שירין

שלום רב, אימי סכיזופרנית כבר שנים רבות ומטופלת ע"י זריקות שמקבלת בכל חודש במרפאתה. אימי הייתה יציבה אך לאחרונה חלה הדרדרות במצבה. זה נובע במקרים בהם אני משוחחת עימה ומסבירה לה דברים שבעבר הבינה וענתה לעניין. והיום היא עונה בלי שום קשר למציאות. היא הייתה מסוגלת להישאר לבד והיום אני חוששת שהיא יכולה להזיק ולא במודע לחייה. האם עלי לפנות לרופאת בריאות הנפש שלה (התורים נקבעים לאחר זמן רב) או לרופאת המשפחה? אשמח לייעוץ בעניין בדחיפות.

18/03/2011 | 14:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום שירין. את חוששת מהתדרדות במצבה. הסיבה להתדרדרות יכולה להיות החמרה נפשית או מחלה גופנית חדשה (אני לא ידוע בת כמה היא). לכן המלצתי היא לפנות במקביל גם לרופא המשפחה לצורך בירור גופני דחוף וגם לפסיכיאטר לצורך התאמת טיפול נפשי. הבעיה של תורים ארוכים מוכרת (זו בעיה של מערכת הרפואה הציבורית) - אך ניתן להתקשר למרפאת בריאות הנפש ולתאר את המצב. בד"כ מסכימים להקדים את התור. כמו כן ניתן לפנות באופן פרטי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה