שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/03/2011 | 19:46 | מאת: אלברט

לד''ר אהוד היקר ערב טוב,האם לצורך אישפוז מרצון אני חייב הפניה מרופא או פסכיאטר?שבוע שעבר הייתי חמישה ימים בטיפול נימרץ בתי אושפזה (חולת סכרת נעורים)כנראה עכשיו יש לי תופעות מהלחץ שהייתי בו,לדעתי אני זקוק למנוחה של כמה ימים לפחות.מקווה שהבנת את שאלתי.שא ברכה.

13/03/2011 | 18:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בכל מקרה עדיף להגיע עם הפניה. ובלי קשר - כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל באם אשפוז זה בכלל הפתרון הנכון - הרבה פעמים ניתן להתגבר על לחצים בעזרת טיפול שיחתי, התערבות תמיכתית או התאמת מינון תרופות ללא צורך באשפוז. לפעמים אשפוז יכול להיות סוג של הימנעות מהתמודדות עם הלחצים ובכך זה רק דוחה את הבעיה ולא מטפל בה. מצד שני לפעמים אין מנוס מאשפוז. אז לסיכום - פנה לפסיכיאטר המטפל לצורך התייעצות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה