שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/03/2011 | 20:21 | מאת: ריקי

השאלה של גאראן למטה הזכירה לי נקודה שהטרידה אותי שנים רבות-כל חיי סבלתי מהתפרצות של חיוך עוויתי בלתי נשלט כשדיבר אלי מישהו שאינו חלק מהמשפחה. הדבר החמיר בכל פעם שנאלצתי להביט בעיניו של אדם כזה- מורה, תלמיד מהכיתה וכו'. מדובר על רפלקס אוטומטי שהופיע ללא קשר לתוכן הדברים ואף במצבים שנושא השיחה היה רציני או עצוב. האם לדעתך זה נשמע יותר כמו משהו נוירולוגי או שבעיה כזו מוכרת בקרב הסובלים מהפרעות בספקטרום הסכיזופרני? אגב, רציתי להודות לך בעד נוכחותך בפורום וסבלנותך הרבה. כשמדובר בסכיזופרניה , יחס כזה של כבוד במתן תשובות כלל אינו דבר מובן מאליו...

07/03/2011 | 01:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שוב שלום. כפי שעניתי לגאראן - אי אפשר לאבחן דרך פורום אינטרנט. זה יכול להיות נוירולוגי (כגון "טיק" (עווית)), זה יכול להיות הסתמנות נפשית וזה גם יכול להיות דברים אחרים. במידה וזה מפריע לך ניתן לפנות להמשך בירור. בברכה, ד"ר אהוד ססר

13/03/2011 | 18:24 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אז כפי שעניתי לגאראן - צחוק "בלתי נשלט" יכול להיות קשור להרבה דברים ובד"כ זה לא מעיד על סכיזופרניה. אי אפשר לדעת מה הסיבה ללא בדיקה מעמיקה, וכאמור זה יכול להיות קשור למגוון סיבות כולל בתחום הנוירולוגי (כגון עווית "טיק"), התחום הנפשי או סתם תגובה של מבוכה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה