סרטונין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/03/2011 | 21:18 | מאת: גל

אשמח לקבל תשובות : האם אפשר לבדוק את רמת הסרטונין המופרש במוח? האם יתכן שבמצב שאין הפרשת סרטונין הגוף מגיב בחוסר שקט ? בן משפחה בגיל 59,עם הפרעת אישיות ,לא נוטל תרופות, יוצא להליכות ארוכות שעות רבות ללא לאות .איזה הסבר יש לכך בפסיכיאטריה?

07/03/2011 | 00:57 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום גל. 1) אי אשפר למדוד רמות סרוטונין במח בבדיקות רגילות (יש שיטות מחקריות שאינן זמינות באופן רחב). 2) מצבים של ירידה ברמות סרוטונין יכולים להוביל למגון מצבים נפשיים כגון דכאון, מחשבות כפייתיות, וכן, גם חוסר שקט. 3) אני לא יכול לתת הסבר מדוע בן 59 יוצא להליכות רבות ללא בדיקה מקיפה. יכולות להיות הרבה סיבות, לאו דווקא נפשיות (אולי הוא עושה כושר?). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה