האם ניתן לחיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/02/2011 | 23:54 | מאת: דידי

חיים מלאים ללא תרופות פסיכיאטריות למרות שאני מתמודד עם סכיזופרניה יש כאלו שהצליחו? שנתנו מענה לסיפטומים של המחלה כמו מענה פסיכולוגי קונטיבי ועוד?.. לא יכול להיות ש100% מהסכיזופרנים שמפסיקים תרופות פסיכיאטריות חוזרים להתקפים ואישפוזים אני צודק? ובמיוחד שאני מה שנקרא סכיזופרן סימפלקס זאת אומרת שאין לי תסימינים חיוביים ולא היו לי אז אולי במקרה הזה התרופות שלא נותנות מענה לתסמינים השליליים פוגעות.

27/02/2011 | 16:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. באופן סטטיסטי רוב המתמודדים עם סכיזופנריה שמספיקים טיפול סובלים מהתקפים חוזרים ומליקוי תפקודי שממחמיר עם השנים. יש מקרים בודדים מאד שמצליחים - למשל זוכה פרס הנובל ג'ון נאש (שתואר בסרט "נפלאות התבונה") חי היום ללא תרופות - אולם הוא ממשיך לסבול מהזיות שמיעה עד עצם היום הזה (הוא פשוט למד "לחיות עם זה"). לגבי "סכיזופרניה סימפלקס" - זאת אבחנה מעט שנויה במחלוקת. בכל אופן אין סטטיסטיקה מקיפה לגבי הסוג הזה של סכיזופרניה לגבי תוצאות של הפסקת טיפול אולם הנסיון מלמד שגם במקרים אלה בד"כ יש החמרה (בד"כ תפקודית) לאחר הפסקת טיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה