סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/02/2011 | 23:13 | מאת: יפה

בס"ד שלום איני יודעת במה איבחן אותי הרופא. לביטוח לאומי הוא כתב: "f20" ותסמינים שליליים ואני יודעת שאני סבלתי מתסמינים חיוביים.. מחשבות לא מציאותיות ..תחושה שרודפים אותי ורוצים לעשות לי רע... מחשבה שאני מפורסמת ברדיו ובעיתונים...כשדיברו ברדיו חשבתי שמדברים עלי... חשבתי שחושבים עלי שאני חיה...חשבתי שאני יוסף הצדיק..וכשקראו ברחוב יוסף חשבתי שזה מכוון אליי...(ואני בת) קניתי דברים בסופר לפי צורות...חשבתי שאני משוגעת.. דימיינתי שהמשטרה מחפשת אותי..כשנסעתי במונית והכיסאות היו אדומים חשבתי שזה לכבודי כי אני ראש העיר... הייתי צוחקת בלי שליטה ובוכה לחלופין... לא הבנתי כלום מה שקראתי.. דיברתי בלי קשר קופצת מנושא לנושא.. הסתובבתי המון בחוץ ועשיתי שטויות ראיתי חזיונות ופעם אחת שמעתי קול באוזן השמאלית זהו רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה יקרה שוב ח"ו ואיך מונעים את התופעה? והאם אני עכשיו נקראת בריאה? תודה רבה יפה

22/02/2011 | 22:58 | מאת: adi

היי, הייתי שואלת את הרופא. בן אדם צריך לדעת ממה הוא סובל, מהן דרכי הטיפול ומה ההשלכות של מה שהוא סובל. תלכי אליו עם מישהו שאת סומכת עליו. אל תהססי ללכת חוות דעת שניה. עדי

27/02/2011 | 15:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יפה. אני מעריך אותך על הכנות שלך בהצגת תסמינייך. לא כתבת אם את נמצאת במעקב אצל פסיכיאטר ואם את מקבלת טיפול תרופתי. ממה שאת כותבת ניכר שאכן היו לך תסמינים פסיכוטים פעילים (מה שקרוי "תסמינים חיוביים"). את שואלת מה הסיכוי שזה יחזור. אי אפשר לדעת לגבי המקרה שלך באופן ספציפי, מה גם שלא בדקתי אותך, אולם באופן סטטיסטי רוב האנשים שסבלו מהתקף פסיכוטי (בייחוד אלה הסובלים מסכיזופרניה) סובלים מהתקפים נוספים אם הם לא נמצאים במעקב ונוטלים טיפול אנטי-פסיכוטי. הסיכוי יורד באופן מהותי אם מקבלים טיפול. את שואלת אם את עכשיו "בריאה". אני לא חושב שצריך להשתמש במונחים אלה - הרי בכל מקרה אין לך "מחלה" - את התמודדת עם תסמינים נפשיים שונים (שאפשר לקרוא להם למשל "סכיזופרניה") שדורשים טיפול ומעקב. במידה ואת מקפידה על כך תוכלי לנהל חיים שלמים, מספקים ומהנים כמו כל "בריא" אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

24/08/2011 | 00:26 | מאת: שרונה

24/8/11 שלום לצוות הרפואי. אימי סובלת ממחלת הסכיזופרניה מס' שנים ונוטלת ''זיפרקסה'' ועוד תרופות נוספות, בתקופה האחרונה החמיר מצבה וניתן לה מינון נוסף של ''זיפרקסה'' לדאבוני יש הידרדרות חמורה במצבה ושאלתי היא: אם יש תרופה יותר יעילה למחלת הסכיזופרניה? תודה! שרונה

מנהל פורום סכיזופרניה