פרפנאן 8 מג ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2016 | 22:28 | מאת: פחדנית

היי, לאחרונה הרופא הוסיף לי 8 מג פרפנאן וקראתי באינטרנט תגובות על תופעות לוואי נוירולוגיות וזה מאוד מלחיץ ומפחיד אותי. רציתי לשאול מהן תופעות הלוואי שיכולות להתעורר והאם זה נכון אני ממש בחרדה ולא יודעת מה לעשות

פרפנן היא תרופה חוסמת רצפטורים לדופמין וניתנת באינדיקציה למצבים פסיכוטיים, אבל גם כתרופה נוגדת בחילות. תופעות הלוואי יכולות להיות הפרעות תנועה, מה שנקרא תופעות לוואי אקסטרפירמידליות, כגון נוקשות שרירים, רעד או אי שקט. תופעות הלוואי תלויות במינון. אם את מודאגת כדאי להתייעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה ולשקול התחלה במינון יותר נמוך ועליה הדרגתית.

מנהל פורום סכיזופרניה