סכיזופרניה, בי-פולר וההסתברות שילדים ילקו בזה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/01/2011 | 23:32 | מאת: א.מ.

הי, התחלתי לאחרונה לצאת עם בחורה. שנינו מעל גיל 30 ולכן טבעי שנחשוב על ילדים. לבחורה יש אח, חולה סכיזופרניה - אובחן בגיל 16. לאמא שלי יש אח חולה סכיזופרניה שאובחן בגם באיזור גיל 13-16. לאמא שלי לפני כמה חודשים החלה ללקות בתופעות של מחלת בי-פולאר (היא בת 60). לשאלה: מה ההסתברות של ילד שיוולד לשנינו ללקות בסכיזופרניה או ביפולר, ביחס להסתברות הכללית באוכלוסיה למחלות אלו? תודה!

02/02/2011 | 17:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: ההשלכות הגנטיות - לאח של אדם הסובל מסכיזופרניה יש סיכוי סטטיסטי של 8% ללקות גם כן בהפרעה זו. במקרה שבת זוגך לא תלקה בהפרעה (כאמור סיכוי של 92%) הסיכוי שהמחלה תעבור לילדים זהה לכלל האוכלוסייה (1%). במידה ובת זוגך כן תלקה בהפרעה זו הסיכוי שזה יעבור לילדים עומד סטטיסטית על 12%. כנ"ל לגביך (האחוזים של התורשה בהפרעה ביפולרית הם מעט גבוהים יותר מאלה של סכיזופרניה אך בסה"כ באותו סדר גודל). בברכה, ד"ר אהוד ססר

02/02/2011 | 18:29 | מאת: א.מ.

שאלה 1: האם עצם העובדה שלשנינו יש סכיזופרניה בעץ המשפחתי אומר שעלינו לחבר את האחוזים כדי לדעת את ההסתברות שלילד שלנו יהיה את זה? כלומר, נניח לילד שלה, לא ממני (מאדם נקי מהפרעות גנטיות) - 1%. לילד שלי, לא ממנה - 1%. אז לילד שלנו ביחד זה 2% ? שאלה 2: מהם האחוזים שלי לגבי סכיזופרניה? האם זה יכול להיות אותם האחוזים כמו בת הזוג, למרות שאני הרבה יותר רחוק (דוד בניגוד לאח). שאלה 3: האם לעובדה שאצלי יש בי-פולר וגם וסכיזופרניה בעץ המשפחתי - שתי תופעות - מגדיל את ההסתברות של אחד מהם? או שבכלל אין קשר גנטי ביניהם? שאלה 4: אמרת שאם אני בריא , אז ההסתברות שזה יעבור לילדיי הוא 1%, למרות שיש היסטוריה משפחתית (דוד). איך זה ייתכן? יכול להיות שאצלי זה רצסיבי ואצל הילד זה יהיה אקטיבי? לשאלתך הראשונה - חרשתי את האינטרנט אחר תשובות, אך לכל השאלות שרשמתי לא מצאתי תשובות קונקרטיות.

מנהל פורום סכיזופרניה