חולה בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/08/2010 | 22:30 | מאת: ציונה

הכרתי מישהו שחולה במחלה זו. ושאלתי היא האם אפשר לנהל מערכת יחסים רגילה אם אדם כזה. הוא נוטל שלושה סוגי כדורים, והאם יש חשש להתפרצויות. והכי חשוב האם אפשר להביא ילדים במצב שכזה....מחכה לתשובתכם המהירה...

10/08/2010 | 12:54 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ציונה. נתחיל בשורה התחתונה - ניתן וניתן לנהל מערכות יחסים יציבות ומספקות עם מטופלים המתמודדים עם הפרעות נפשיות ובכללם גם מסכיזופרניה. יש לזכור שמתחת לכל כותרת של "הפרעה נפשית" מסתתר אדם שהוא עולם ומלואו, עם כל המורכבות שבדבר. ואכן - יש לזכור שסכיזופרניה היא הפרעה מורכבת שמתבטאת באופן שונה מאד מאדם לאדם, לעתים יש מגבלות תפקודיות קשות ולעתים המגבלות הן מינימליות, אם בכלל (ואף היה כבר זוכה בפרס נובל שסבל מסכיזופרניה). אם את רוצה מידע ספציפי לגבי חברך, אני ממליץ לפנות ליעוץ, ביחד אתו ובהסכמתו, לרופא המטפל שלו. לגבי שאלתך לגבי הבאת ילדים לעולם - מובן שאין מגבלה, אך יש לזכור שהסיכוי הסטטיסטי שיוולד ילד שילקה בהמשך בסכיזופרניה הוא מעט גודל יותר מבאוכלוסיה הכללית - כ-12% סיכוי לעומת 1%. ובכל זאת - רוב הסיכוי (כ-88%) שהילד לא ילקה בהפרעה זו. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה