סוכרת אצל חולת סכיזופרניה.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/01/2011 | 22:17 | מאת: בני

מדובר על מקרה סוכרתי תורשתי,לחולה מבוגרת-כבת 57,המאובחנת כחולת סכיזופרניה שהתפתחה בעקבות דיכאון קשה לאחר לידה לפני כ-30 שנה. מצב הסוכר בגוף חמור מאוד ויש כבר סימנים וריח של רקבון בכפות הרגליים.עיקר הבעייה היא שכאשר לוקחים אותה לבית החולים היא פשוט בורחת ונדרשת השגחה צמודה לכל שעות היממה. החולה הייתה מאושפזת בכפייה בעבר עקב התקפים פסיכוטיים קשים ומאובחנת כלא מסוכנת לעצמה.שאלתי היא-האם יש מקום(מוסד,בית אבות טיפולי-סיעודי או משהו אחר) היכול לתת מענה למצב זה? אודה לעצתך כדאי לנהוג בנושא זה מבחינה רפואית.

09/01/2011 | 17:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש מעט מוסדות (מספר הוסטלים) שמתמחים במקרים של שילוב של תחלואה גופנית ותחלואה נפשית. יש לפנות לעובד/ת סוציאלי/ת באיזור המגורים לקבלת פרטים. בכל אופן אם היא מתנגדת לשיקום - זו יכולה להוות בעיה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה