האם המודאגת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2011 | 10:53 | מאת: יהודית

שלום ביתי הבכורה (עוד בת בצבא) בת 21 משוחררת שנה, במהלך השירות הסדיר הכירה "חברה" והן חברות כשנתיים, לאחרונה התהדק הקשר ביניהם בצורה מוגזמת, לאחר בדיקה מקיפה התברר שהחברה משתמשת בכרטיס האשראי של ביתי ומשכה בחודשים האחרונים עשרות אלפי מחשבונה. החברה "ניצלה" את המצב העדין בו נמצא ביתנו (אני ובעלי בהליכי גירושין מתקדמים), ומשכה את ביתי ללון בביתה ומילאה את כל עולמה החברתי. ביתי ניתקה את כל הקשרים עם חברותיה מהעבר. לאחר איום שאפנה למשטרה גרמתי לשתיהן לנתק ולפחד ביצירת קשר ביניהן. ביתי "שקעה" לתוך עצמה ואינה מעוניינת לדבר עם הסביבה וכל הזמן מבקשת לחזור לקשר עם החברה וטוענת שהיא נתנה לחברה את כרטיס האשראי ואישרה לה למשוך כספים אלו ושהן למדו את הלקח. ברצוני לציין שעד להיכרות ביניהן, ביתי היה אחראית למעשיה, פעילה חברתית, עבדה וחסכה לצורך נסיעה לחול. הנסיגה בחיי ביתי עצומה, היא "שקועה" בתוך עצמה ואמרה שתפגע בעצמה אם נתלונן ורוצה לחזור לקשר עם "החברה". למי לפנות ? אני חוששת למצבה מה נדרש לעשות בכדי לקבל מענה מהיר לבעיה.... האם הדואגת

09/01/2011 | 17:03 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יהודית. זהו פורום סכיזופרניה והפניה שלך ללא ממש קשורה לנושא הפורום. למרות זאת נתייחס בקצרה - את מתארת מצב שבו בתך חווה שינויים במצבה הנפשי בעקבות פרידה (כפויה) מחברה טובה שעלה חשד שהיא מנצלת אותה כספית. נראה שיש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לעבד את המשבר. כמו כן נראה שגם יועיל טיפול משפחתי (שלכם ובתכם ביחד). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה