אני חושב שמתפרצת לי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/12/2010 | 08:09 | מאת: אמיר

אני בן 30 ומגיל צעיר התחיל להתפתח אצלי הזיות לגבי העולם וחיים חייתי לבד כל החיים ולא הסתדרתי חברתית , אני מיואש אני לא מסוגל לפנות לעזרה אין לי כח נפשי להתמודד עם זה וההשלכות של זה אני סובל מבפנים. אני חושש לאובדנות קיצונית עקב אי הצלחה בחיים . אגב ראיתי את ניפלאות התבונה עכשיו וככה אני מרגיש . הלואי ומישהו יעזור לי .

02/01/2011 | 15:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אמיר. אין סיבה שתסבול. מומלץ שתפנה לפסיכיאטר לצורך טיפול ואבחון. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות עם הפניה מרופא המשפחה. כמו כן ניתן לפנות באופן פרטי, לפי העדפתך. הערה אחת - לגבי סכיזופרניה - בד"כ רוב האנשים ששואלים "האם יש לי סכיזופרניה" בסופו של דבר לא סובלים מסכיזופרניה אלא (בין השאר) מהפרעות חרדה שונות או הפרעות אישיות, וזאת מפני שבסכיזופרניה יש בד"כ פגיעה בבחן המציאות והתובנה למחלה, לפחות בשלבים הראשונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

03/01/2011 | 08:44 | מאת: אמיר

האם יש מצב של רמסיה של המחלה ויום בו החולה מודע ליום אחר בוא הוא היה בהזיות ולא שלט על המחשבות שווא שלו ועל מעשיו ? התקפף פסיכוטי בהכרך סיכזו או יש התקפים מסוג אחר? אין לי חרדה ולא דיכאון העיקר אלה בלוואים של משהו אחר כניראה גנטי .

מנהל פורום סכיזופרניה