אפקט מצומצם

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/06/2014 | 21:00 | מאת: ראובן

קראתי בכל מיני אתרים שאפקט מצומצם נמצא אצל חולי סכיזופרניה רציתי לדעת מה זה "אפקט מצומצם" והאם יש תרופה שיכולה לעזור במצב כזה , נבדקתי פעם ונרשם בדו"ח אפקט מצומצם

אפקט=רגש. בבדיקה הפסיכיאטרית אפקט הוא ההתרשמות האובייקטיבית (יחסית) של הבודק לגבי מצב הרוח של הנבדק (בנוסף לתחושה הסובייקטיבית שהנבדק מציין). בבדיקת האפקט מתרשמים מהגוון - שמח, עצוב, חרדתי וכו'. מתרשמים מטווח האפקט - האם האדם מביע את מלוא טווח הרגשות או שלא נראים שינויי הבעה. מתרשמים מהתאמת האפקט - האם כשאדם מספר על משהו עצוב הוא נראה עצוב או צוחק באופן לא מתאים. באפקט מצומצם הכוונה שההבעה של הרגש בהבעות הפנים לא מלאה.

מנהל פורום סכיזופרניה