שלום, יש לי שאלה לגבי נטילת כדורים.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/12/2010 | 10:31 | מאת: שואלת

בתקופת הצבא לקחתי כדורים במשך שנה, אחרי המצא המשכתי לתקופה מסויימת, אולי שנה ואז הפסקתי. מאז עברו 7 שנים, אולי יותר. לפני שנה התחלתי שוב בטיפול פסיכיאטרי ולקחתי כדורים נגד חרדה ונגד סכיזופרניה מה שטענו שיש לי, כביכול.. לפני 4.5 חודשים הפסקתי עם הטיפול והכדורים. רציתי לדעת אם לפני שבכלל נטלתי כדורים, האם ההתנהגות שלי היא זהה להתנהגות של לאחר הפסקת כדורים? כלומר, האם יש דבר כזה שהפסקת כדורים גורמת לתופעות חיצוניות לבלוט פתאום,\ או שזה איינואך כמו במצב של תקופה בה לא לקחתי כדורים בכלל?

26/12/2010 | 14:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. קשה לענות ללא בדיקה מקיפה. באופן כללי זה תלוי במצב הקליני. אם יש הפרעה כגון סכיזופרניה אז ההתבטאות יכולה להשתנות לאורך השנים ואז הפסקת טיפול בגיל צעיר יכולה להתבטא באופן שונה מהפסקת טיפול בגיל מבוגר יותר. ושוב - החלטה על הפסקת טיפול תרופתי צריכה להיעשות בתיאום עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה