חוסר רצון לשתף פעולה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/06/2014 | 08:57 | מאת: מיטל

שלום, לפני כשנה אבחנו נער ממשפחתי שלקה במחלה בעקבות שימוש במריחואנה, מאז ועד היום מסרב הנער לשתף פעולה ולקחת את התרופות, המצב רק מחמיר! רציתי לדעת שני דברים: א. מה עושים שיש סירוב מוחלט מצד החולה לקחת את התרופות? ב. האם יש מקום אשפוז בארץ לחולי נפש שהוא פרטי ולא ממשלתי? ודבר אחרון האם יכול להיות שהמחלה השתנתה להיות משהו אחר? מפני שכיום הסימפטומים השתנו!

א. אפשר לנסות ולבקש ממשהו שהוא סומך עליו שינסה לשכנע אותו לקחת טיפול, לדבר איתו על הדברים שמפריעים לו, לדוגמא חרדה או קושי בשינה, שהתרופות יכולות לעזור בהם. אם קיימת סכנה לחייו או לחיים של מישהו מסביבו אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש אשפוז בכפיה. ב. אין מקומות פרטיים לאשפוז פסיכיאטרי מלא בארץ. קיימים מקומות פרטיים המטפלים בפסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים כמו רטורנו או כפר איזון. ג. הסימפטומים יכולים להשתנות עם הזמן, לא בהכרח מדובר במחלה אחרת.

מנהל פורום סכיזופרניה