סכיזופרניה ילדי חורף אביב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/12/2010 | 11:07 | מאת: שרית

מהו אחוז ילדי חורף אביב שלקו בסכיזופרניה לעומת ילדי קיץ שחלו. האם לווירוסים ולחוסר ויטמין D משמעות גדולה על המחלה. אני לחוצה מכיוון שהייתי חולה 2 הריונות האחד בשליש שני והשני בשליש שלישי שניהם נולדו בחורף. והאם אפשר למנוע את המחלה הילדים בני 4 ו 3. תודה

26/12/2010 | 13:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מבחינה סטטיסטית יש מעט יותר סובלים מסכיזופרניה אצל ילידי חודשי החורף בהשוואה לקיץ. התאוריה היא שזה קשור לזיהומים עונתיים במהלך ההריון. בכל מקרה ההבדלים הם קטנים מאד. לגבי ויטמין D לא ידוע על משהו ספציפי לגבי התפתחות סכיזופרניה. לגבי שאלתך לגבי מניעה של המחלה אצל ילדים - לצערנו כיום לא ידוע על דרך למנוע את התפרצות המחלה אצל אנשים שטרם לקו בה. נערכים כיום מחקרים רבים בנושא ואולי זה ישתנה בעתיד. באופן כללי ניתן לתת המלצות שנכונות לכולם - להימנע מסמים ואלכוהול ולנהל אורח חיים בריא. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה