גנטיקה וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/05/2014 | 19:04 | מאת: מאיה

היי,אחותי בת 44.חולת סכיזופרניה מגיל 21. אני בת 33. אני כעת בהריון וחוששת מהעניין הגנטי.איזה מידע את יכולה להגיד לי בנושא?האם יש בדיקות במהלך ההריון שקשורות למחלה שניתן לבדוק אצל העובר? אני מאוד פוחדת שיהיה לי ילד כמוה חלילה...

אין עדיין בדיקות לגילוי סכיזופרניה או סיכוי לחלות בסכיזופרניה, זו מחלה שהגורמים לה רבים וגנטיקה היא רק אחד מהם. הסיכוי באוכלוסיה הכללית לפתח סכיזופרניה הוא כ-1% ולמי שיש לו דודה חולה בסכיזופרניה הסיכוי לפתח את המחלה הוא כ-5%.

מנהל פורום סכיזופרניה