אימון לחולה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/12/2010 | 17:44 | מאת: שרון

שלום, רציתי לברר האם אימון אישי (life coach) יכול להיות אפקטיבי ותורם לאדם שסובל מסכיזופרניה ולוקח כדורים באופן קבוע? האם יש סיכוי שלמרות הרצון הגדול של אדם כזה להכנס לתהליך אימון, הוא בעצם לא יהיה מסוגל ליצור שינויים משמעותיים והתקדמות לעבר מטרתו להעלות את הבטחון העצמי ולהפחית את החרדות, עקב הבעיה הפסיכיאטרית? ובמקרה כזה האם יכולה להיווצר אכזבה שעלולה להחמיר את מצבו? איזה טיפול חלופי כדאי להציע לו? הבנתי שהוא לא מדבר עם הפסיכיאטרית שיחות ארוכות, רק נמצא במעקב כל 3 חודשים לקבלת מינון לתרופות. איזה שיטה פסיכולוגית מומלצת? הוא בעיקר סובל מחרדות וממחשבות אובססיביות ומבטחון עצמי מאוד נמוך וקושי שיצירת קשרים חברתיים. תודה מראש הפסיכיאטרית שלו לא יודעת מה זה אימון אישי ולכן לא יכולה להמליץ או לשלול.

26/12/2010 | 13:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רב. התשובה לגבי אימון אישי life coach וסכיזופרניה תלויה במי שואלים. מצד אחד - יש שטוענים שמאמנים לא למדו פסיכולוגיה או פסיכיאטריה, אינם מכירים לעומק את כל הרבדים והדקויות של ההפרעות הפסיכיאטריות והם אינם אמונים על טיפולים פסיכולוגים במקרים אלה. מכאן שיש פוטנציאל לטיפול שיכול להחמיר את המצב אם מדובר במצב פסיכוטי שלא מאובחן ע"י המאמן. מצד שני - יש את אלה שטוענים שכל טיפול פרטני, אם זה פסיכולוג, מאמן אישי או איש דת יכול לעזור בעצם תשומת הלב ומתן האפשרות לבטא את המצוקות. למי להאמין? נשאיר את זה פתוח. לדבי בחירת סוג טיפול פסיכולוגי - זה מאד תלוי במצבו הקליני וגיבוש המטרות הטיפוליות. לכך צריך לפנות לפסיכולוג ולבנות טיפול מתואם ספציפית. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה