אמהות שלקחו לפונקס במהלך ההריון נא להיכנס להודעה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/05/2014 | 18:46 | מאת: לילך

שלום רב, יש לי חבר שנה. אנחנו מתכננים לגור איתו וכמובן להתחתן וללדת ילדים. הבעיה שהוא לוקח לפונקס, קלונקס, אביליפיי ולוסטרל. אני לוקחת לפונקס 150 מ"ג בבוקר ו 300 מ"ג בערב. סה"כ 450 מ"ג ליום. אני פונה אליכם אמהות שלקחו לפונקס-איך הלפונקס השפיע על ההריון ועל היילוד? האם אתם מכירים תרופות אחרות שניתן לקחת במהלך ההריון ושאינם משפיעים על העובר? מה לגבי ההנקה? שמעתי שאסור להניק עם לפונקס. וגם מה לגבי התורשה-האם יש סיכוי רב שילדינו יפתח את המחלה במהלך חייו? תודה מראש, לילך

ככלל תרופות אנטיפסיכוטיות אינן גורמות לעליה בשכיחות מומים בהריון ולכן יחסית בטוחות בהריון. אבל, למרות שאין עדות לכך שלפונקס גורם לבעיה בעובר מאחר והוא עלול לגרום לבעיה ביצור כדוריות לבנות לא מקובל לתת אותו בהריון אלא להעביר לתקופת ההריון לתרופה אחרת. אני ממליצה לך לפנות למרכז הטרטולוגי בטלפון 02-6243663 כדי לקבל מידע על כל אחת מהתרופות וההשפעה שלהן על העובר ולשקול עם הרופא המטפל מה לעשות לפני כניסה להריון. לגבי הסיכוי לילדכם המשותף: לילד ששני הוריו חולים בסכיזופרניה יש סיכוי של כ-40% לפתח את המחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה