מחשבות מוזרות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/12/2010 | 12:44 | מאת: זיוה

יש לי כל מיני מחשבות מוזרות. כמו למשל: שכולם יודעים על מחלתי. אני נקרעת בין להיות דתייה או חילונייה או שמא מסורתית. כדאי לי ללכת לפסיכולוג? כמה עולה פסיכולוג פרטי? או שכדאי ללכת לפסיכולוג ששייך לקופת חולים? תוכלו לרשום לי המלצה על פסיכולוג טוב?

26/12/2010 | 13:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את מעלה מספר סוגיות - סוגיות של התמודדות עם ה"סטיגמה" של המחלה, התמודדות עם המחלה עצמה (מחשבות שכולם יודעים על המחלה), סוגיות על בחירת אורח חיים (דתי או חילוני), וסוגיות על סוג הטיפול המומלץ. נעשה סדר: 1) התמודדות עם הסטיגמה - אין שום בושה בלהיות מטופל. אנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות הם אנשים ככל האדם עם יכולת לתרום לחברה, ליצור קשרים, להקים משפחה וכד'. אם יש בני משפחה שלא מבינים - ניתן להפנותם לקבוצות התמודדות של משפחות (כגון מל"ם) שם יקבלו הסברים. 2) התמודדות עם המחלה - אם יש מחשבות ש"כולם יודעים על המחלה" באופן שלא מציאותי - יכול להיות שמדובר במחשבת שווא. זה יכול להיות התבטאות של המחלה וכדאי לפנות לפסיכיאטר לצורך שקילה של שינוי מינון או תרופה. 3) אורח חיים דתי או חילוני - מדובר בהתלבטות לגיטימית שיש לכל אחד שאינה בהכרח קשורה לבעיה הנפשית. יחד עם זאת, מומלץ קודם כל להיות מאוזנים מבחינה תרופתית לפני שמגיעים להחלטות שיש להם השפעה ארוכת טווח על כל מהלך החיים. 4) איזה טיפול? טיפול פסיכולוגי הוא בהחלט מומלץ ויכול לעזור במגוון נושאים. צריך להתאים את סוג הטיפול הפסיכולוגי לפי במצב הקליני. יש פסיכולוגים בקופה בתשלום מופחת ויש פרטי. שתי האפשרויות מצויינות. אם יש מגבלה כספית אין סיבה לפנות למטפל פרטי. בכל מקרה פסיכולוג לא מחליף את הפסיכיאטר המטפל, מדובר בטיפול נוסף. 5) בפורום לא ממליצים על מטפלים ספציפים. ניתן לפנות לאינדקס הרופאים באתר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה