סכיזופרניה תורשתית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/05/2014 | 23:08 | מאת: רותי

היי, אני מעוניינת להתחיל את חיי הזוגיים עם בחור נהדר שאמו ואחותו חולות בסכיזופרניה. במידה ונקים משפחה ביחד מה הסיכויים שהמחלה תעבור גם לילדנו?

19/05/2014 | 20:40 | מאת: ערן

סיכוי נמוך שזה לא יתן לך מחשבות !!! הסיכוי שלו היה יותר גבוה לחלות בסכיזופרניה וראי איזה פלא הוא בריא :) לכי על זה

20/05/2014 | 00:05 | מאת: רותי

שלום ערן, אני מודה לך ושמחה על התשובה אך ברצוני לדעת אם מדובר בחוות דעת מקצועית? אני מאוד חוששת ולצערי אין לי מספיק מידע בנושא. תודה רותי

הסיכוי לחלות בסכיזופרניה לכל אחד באוכלוסיה הוא 1%, לאנשים שיש להם הורה חולה הסיכוי הוא כ-12% ולמי שיש קרוב משפחה נוסף הוא כ-15%.

21/05/2014 | 00:38 | מאת: רותי

תודה רבה על התשובה, אם לו אין סכיזופרניה למרות שלאמו ואחותו יש מה הסיכויים שיהיה לילדים שלו?

מנהל פורום סכיזופרניה