מהן הגורמים למחלת הסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/05/2014 | 20:22 | מאת: נינה

אני חולה כבר 8 שנים בסכיזופרניה הילדים טוענים שהמחלה נבעה בגלל שאמא שלי הייתה קרה ואכזרית כלפי והוכיחה אותי כל הזמן כל הזמן כמה אני לא טובה. נוצרה ביננו תחרות ורציתי להוכיח לה לאני טובה. האם הם צודקים או שיש גורמים שונים למחלה? תודה מראש, ענת

סכיזופרניה היא מחלה מולטיפקטוריאלית, כלומר יש לה גורמים רבים. המחלה מתפרצת בגלל שילוב של המטען הגנטי, ההריון, הלידה ואירועי החיים לאחר מכן. הבית שבו אדם גדל משפיע כמובן על מצבו הנפשי אבל אי אפשר להגיד שגורם אחד שהביא למחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה