האם יתכן שקספליון לא יעבוד?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/05/2014 | 22:18 | מאת: אח דואג

אחי קיבל כבר 3 זריקות קספליון ותוך כדי כך הורידו לו את הזיפרקסה, בינתים מצבו כלל לא השתפר אלא נעשה גרוע יותר. הוא מבולבל ואפילו פסיכוטי. האם יתכן שהזריקה לא עובדת? היא אמורה להחזיק לחודש והוא קיבל את השלישית השבוע. מה עושים?

בהחלט יתכן, התגובה לתרופה היא אישית, אבל כדאי לוודא שהטיפול ניתן בצורה נכונה לפני שמחליטים שהתרופה לא יעילה לאחיך. לפעמים מדובר במינון לא מספיק, לפעמים ההורדה של התרופה הקודמת מהירה מדי, זיפרקסה היא תרופה סדטיבית והורדה מהירה שלה יכולה לגרום לאי שקט, יתכן ויש גורמים נוספים שמפריעים לטיפול. כדאי לפנות לרופא המטפל בהקדם כדי לבדוק מה הבעיה בטיפול ולשקול שינוי בטיפול.

18/05/2014 | 06:09 | מאת: אח דואג

מתברר שהוא קיבל 150 מ"ג שזהו המינון המקסימלי , מצבו לא משתפר כלל , עדיין חושב שאנשים רודפים אחרינו ושומע צעקות , מבולבל ולא שקט ומתקשה לישון. הרופא הוסיף לו 5 מ"ג זיפרקסה עד סוף החודש (כשהקספליון יסיים את פעולתו) ואז נראה... כך אמר הרופא .ואז מה יקרה? שוב נחזור לנקודת ההתחלה?

מנהל פורום סכיזופרניה