גישה קונבטיבית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/05/2014 | 09:48 | מאת: נואש כבר

שלום רב לך אני מנסה למצוא הסבר לפרעת הסכיזופרניה דרך הגישה הקוגנטיבית אנא ממך עזרי לי (איך מתפרצת הפרעה דרך הגישה )

עדיין לא יודעים מדוע מתפרצת סכיזופרניה, לאף גישה אין הסבר. לפי הגישה הקוגניטיבית בכל ההפרעות הנפשיות יש עיוותי חשיבה, לדוגמא קפיצה למסקנות, הכללה, ניבוי עתידות, ראיה של שחור ולבן וכו'. לפי גישה זו מחשבות השווא בסכיזופרניה הן עיוותי חשיבה והטיפול מבקש לשנות את עוצמת המחשבות על ידי אתגור המחשבות הללו, למשל על ידי סיוע בהבנת חוסר ההגיון במחשבות והבנה שהן לא משקפות את המציאות. בנוסף בטיפול מלמדים את האדם על ההפרעה שלו, על זיהוי החמרה במצב, מלמדים אסטרטגיות התמודדות עם המחשבות או החרדה שהוא מרגיש.

מנהל פורום סכיזופרניה