ביטוח בקופת חולים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/05/2014 | 18:49 | מאת: neo

שלום. במשך החיים הייתי מבוטח באותה קופה וההורים שחלמו דמי ביטוח. בגיל הנעורים אושפזתי בגלל סכיזופרניה. עכשיו, אם ארצה להעביר את הביטוח עליי או לעבור לקופץ חולים אחרת, יש מצב שייסרבו לי בגלל שחליתי בסכיזופרניה?

קופות החולים מחוייבות לקבל כל אזרח ולהעניק לו את כל השירותים בסל הבריאות. כדי להצטרף לביטוחים המשלימים (לדוגמא כללית מושלם, מכבי מגן) יש תקופת אכשרה, כלומר תקופת המתנה של כמה חודשים עד לקבלת השירותים. כדאי לברר בקופה אליה אתה רוצה לעבור תוך כמה זמן תקבל את ההנחה על התרופות המאושרות בסל לסכיזופרניה.

מנהל פורום סכיזופרניה