המשך לשאלה הקדמת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/04/2014 | 00:27 | מאת: יפהלה

שם התרופה שקיבל: ויפרקסה ולוטב.אולי התרופה לא טובה לו ויש תופעות לואי והוא לא אומר כיון שאינו יודע שנוטל..(באופן כללי אינו מדבר כמעט..) א)מה דעתך? ב)אשמח לקבל מידע על התרופה.תודה

א. על תופעות לוואי לא צריך לדעת כדי לדווח, מי שיש לו תופעות לוואי מתלונן עליהן. אם הוא לא מתלונן על בעיה כנראה שאין. ב. זיפרקסה מכילה אולנזפין. ולוטב היא טבליה מסיסה שנמסה על הלשון לאחר מספר שניות ולכן משפיעה מהר יותר. אולנזפין היא תרופה אנטיפסיכוטית מהדור השני, היא חוסמת קולטנים לדופמין וסרוטונין. תופעות הלוואי העיקריות שלה הן עייפות ושינויים מטבולים כמו עליה במשקל, שינויים ברמת השומנים בדם וברמת סוכר בצום.

מנהל פורום סכיזופרניה