תרופות פסיכיאטריות בכפייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/12/2010 | 21:56 | מאת: רבקה

ניתנים תמיד אותם חומרים- הלידול בזריקות ופרפנן ואיטומין מבלי לבדוק את הרקע הרפואי או הנפשי של הכלוא. האם הסיבה היא רק היותם של החומרים הללו זולים ושיצאו מהתקן? אנשים יוצאים נכים מה"טיפול" הכפוי כפי שהוא כך נראה. מה הסיבה לכך שמכות חשמל ניתנות בכפייה לכל מי שנכלא בצו במתקן כליאה פסיכיאטרי? סביר להניח שהלם חשמלי במקרה שהוא לא נחוץ יגרום לנזקים חומרים לכלא?

13/12/2010 | 22:31 | מאת: משהי

אם זה מאוד ישן ועושה נזקים חמורים?

16/12/2010 | 13:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רבקה. מזמן לא ראיתי כל כך הרבה הכללות ואי דיוקים במקום אחד... נעשה סדר: 1) לא תמיד ניתנים אותם טיפולים. יש מגוון רחב מאד של טיפולים תרופתיים לסכיזופרניה (הן כדורים והן זריקות) והם ניתנים בהתאמה אישית למטופל בהתאם למצבו הנפשי, מצבו הגופני ובהתאם לרצונו, אפילו כשמדובר בטיפול כפוי. 2) לא נותנים תרופות ש"יצאו מהתקן" כלשונך. כל התרופות נמצאות בסל וניתנים ע"פ המצב הנפשי והגופני. לפעמים נותנים תרופות מהדור הראשון, לא כי הן יותר זולות, אלא כי במקרים מסויימים הן יותר מתאימות. לפעמים יש בעיה דווקא עם התרופות החדשות שחלקן גורמות לבעיות מטבוליות שונות, מה שהתרופות מהדור הראשון עושות פחות. 3) את טוענת ש"אנשים יוצאים נכים מהטיפול". אז קודם כל יש להבהיר - אנשים לא יוצאים נכים מטיפול תרופתי. לעתים יש תופעות לוואי (כמו עם כל טיפול תרופתי) ובמקרה זה מתאימים טיפול אחר או נותנים תכשיר נגד תופעות לוואי. 4) את טוענת שנונתים טיפול בחשמל "לכל מי שנכלא בצו במתקן כליאה פסיכיאטרי". אני באמת (אבל באמת) לא יודע מאיפה את שואבת את כל האינפורמציה המוטעית הזאת (זה נשמע קצת כמו עלון תעמולה של סיינטולוגים אבל נעזוב...). בכל מקרה - אין דבר כזה מתקן כליאה פסיכיאטרי - יש בתי חולים פסיכיאטרים, שהם ממש לא כלא. שנית, טיפול בחשמל נעשה לפי האינדיקציה הרפואית בלבד (שזה בד"כ מצבים של דכאון קשה או קטטוניה) ובוודאי שלא באופן גורף "לכולם". האמת שאחוז קטן מאד של מטופלים בבתי חולים פסיכיאטרים מקבלים טיפול חשמל. ויש לןמר שטיפול בחשמל (ECT) הוא טיפול יעיל מאד עם _פחות_ תופעות לוואי מהרבה תרופות, ולעיתים הוא מציל חיים כשיש מחשבות אובדניות פעילות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה