הקאות חוזרות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/02/2014 | 19:22 | מאת: ורד

שלום, הנכד שלי, בן 16, נוטל לפונקס מעל שנה. במהלך התקופה מדי פעם חש בחילה והיה מקיא. לאחרונה המצב החריף והוא מקיא כמעט כל לילה מספר שעות לאחר לקיחת התרופה.( אף מתעורר בגלל הבחילה) הפסיכיאטר שמטפל בו לא חושב כי יש קשר לתרופה והמליץ לפנות לגסטרואנטורולוג או לניורולוג, וממש לא נתן מענה ראוי. האם הקאות בתכיפות זו יכולות להיות תופעת לוואי של התרופה? כיצד ניתן להפחית את תופעה זו - בין אם בטיפול תרופתי או בטיפול טבעי? תודה מראש.

בחילות והקאות מופיעות אצל כ-10% מהמטופלים בלפונקס. קשה לדעת ללא בדיקה מה הגורם לבחילות. הגורמים יכולים להיות גירוי של הקיבה, ירידה בלחץ הדם (אז מופיעות במקביל חולשה וסחרחורת) ועוד סיבות. כדאי לבצע את הבדיקות עליהן המליץ הרופא כדי לוודא שלא מדובר בבעיה גסטרואנטרולוגית, וכדאי לנסות לקחת את התרופה עם אוכל. לאחר ביצוע הבדיקות יש לחזור לרופא, הטיפול בתופעה תלוי בסיבה.

מנהל פורום סכיזופרניה