שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/12/2010 | 00:27 | מאת: רקפת

מה ההבדל בין מאניה דפרסיה לבין סיזיופרניה ? איך יכול פסיכאטר לאבחן על סמך מה שהחולה מספר לו על עצמו במפגש ראשוני ולקבוע מה הבעיה ? אני לא מבינה אחותי ממש משוגעת צועקת מקללת מתפרצת מבזבזת כסף בלי שליטה (עשתה חובות עצומים) אומרת שיש רוח שמסתובבת בבית שלה בלילה אבל יש גם צד אחר שבו היא חברותית עוזרת שקטה נמצאת בבית כל היום מתישבת בספה עם סגריה נס קפה וחיה מול הטלויזיה לא רוצה לראות אף אחד בקיצור התנהגות כאילו היא 2 אנשים שונים הלכה לפסיכאטר והוא על סמך מה שהיא אמרה לו קבע שהיא נורמטיבית אטלגנטית בעלת שפה ברורה "מרוכזת וענינית" אני חושבת שהיא פשוט הראתה לו את הצד הטוב שלה ויש לה רק לא כל הזמן מה עושים במקרה כזה האם בעלה יכול ללכת לפסיכאטר ולספר לו איך היא באמת תודה על הסבלנות וסליחה על אורך המכתב אשמח מאוד אם תענה לי על הכל אני לא יודעת מה לעשות

16/12/2010 | 12:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רקפת. נתחיל מהסוף: לפעמים בדיקה אחת אינה מספקת ולכן צריך להישאר במעקב מסודר. אם יש מידע שהפסיכיאטר לא יודע - ניתן להגיע אליו או לשלוח פקס עם המידע הרלוונטי. לגבי האבחנה - קשה לדעת לפי התאור שלך במה מדובר באופן וודאי. נאמר שבאופן כללי בזבוזי כספים והתרפצויות זעם יכולות להיות מצב של מאניה אך כאמור יש צורך בבדיקה מעמיקה. ולשאלתך הראשונה - הפרעה דוקוטבית (מאניה דפרסיה) היא הפרעה בה יש תקופות של מאניה (פעילות יתר, התנהגות חסרת שיפוט, חוסר שינה, מחשבות גדלות ועוד) ותקופות של דכאון כשביניהם התפקוד יחסית שמור ללא סימנים פסיכוטים בתקופות שבין ההתקפים. בסכיזופרינה הסימנים הפסיכוטים הם העיקר והסימנים האפקטיבים (מאניה או דכאון) הם יותר משניים ופחות דומיננטים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה