אבחנה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/12/2010 | 08:42 | מאת: אדי

האם אבחנה חד פעמית שנעשית בבית המטופל ואורכת 15 דקות יכולה להיות מהימנה? המטופל לא שיתף פעולה והאיבחון נעשה עי שיחה עם ההורים.האם בדרך הזו ניתן לקבוע שלאדם יש סכיזופרניה?האיבחון היה לפני 20 שנה.האיש מעולם לא נטל תרופות,לא היו לו הזיות ,דיבר לעיניין,הבעייה היתה שהוא היה ללא קשרים חברתיים ולא עבד.היום הוא בגיל 60.

16/12/2010 | 12:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אבחנה של סכיזופרניה נעשית לאורך זמן. אמנם ניתן לאבחן סכיזופרניה לאחר בדיקה אחת במקרים מסויימים, בעיקר אם יש מידע נוסף מבני משפחה אולם יש צורך בהמשך מעקב מסודר כדי לראות שהאבחנה לא משתנה בדיעבד. אתה מציין שהאדם הוא ללא קשרים חברתיים אך פרט לכך אין סימנים נוספים. אם זהו אכן המצב, באמת קשה לומר באופן חד משמעי מה יש לו ללא בדיקה מעמיקה (מה שאי אפשר לבצע בפורום אינטרנט). יש לומר שיש גם סוגים של סכיזופרניה שמתבטאים בעיקר בהסתגרות חברתית וירידה בתפקוד (מה שקרוי "סכיזופרניה פשוטה") אולם האבחנה המבדלת היא רחבה. בכל אופן יש להפנות לפסיכיאטר לבדיקה מעמיקה נוספת לפני שמגיעים למסקנות כלשהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה