מתביישת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/12/2010 | 07:54 | מאת: שרונה

אובחנתי כחולה בסכיזואפקטיביות ואני מאוד מתביישת מההבחנה. מתביישת מהסטיגמה. מתביישת מכך שכשחברי לעתיד ידע במה אני חולה הוא יעזוב אותי ואני לא אתחתן ולא יהיו לי ילדים. מה לעשות?

10/12/2010 | 21:55 | מאת: adi

היי שרונה, אין מה להתבייש. לא עשית שום דבר רע לאף אחד. מחלת נפש היא כמו כל מחלה אחרת. גם אנחנו תורמים לחברה. עדי

16/12/2010 | 12:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שענו לך - אכן אין מה להתבייש. מתמודדים עם בעיות נפשיות הם אנשים כמו כולם, שהם עולם ומלואו עם רצונות, תקוות, אכזבות ואהבות, והם תורמים לחברה ולמשפחה. אם נמצאים במעקב מסודר אפשר בד"כ לתפקד, לעבוד, להקים משפחה ועוד. אין סיבה להסתיר את העניין מהמשפחה או מבני זוג - אם קשה להם לקבל אותך צריך לתת להם מידע והסברים. ניתן גם להפנות אותם לקבוצות של משפחות של מתמודדים (יש ברוב המרפאות לבריאות הנפש כמו גם ארגונים אחרים כגון מיל"ם - http://www.enosh.org.il/Index.asp?CategoryID=311&ArticleID=1600 ). הרבה פעמים ה"סטיגמה" נובעת מבורות וחוסר מידע. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה