התייעצות המופנת לדוקטור ולכל החולים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/12/2010 | 18:40 | מאת: שירה

טופלתי בעבר ברספרידל, גאודון וסוליאן אך לצערי הרב כבר עברתי 3 התקפים פסיכוטיים כל שנה מחדש יש לציין כי אני לומדת באוניברסיטה ורוצה גם לעבוד למחייתי ורוצה להקים משפחה וילדים. אני לוקחת תרופות באופן קבוע ולא מפסידה אף יום ולמרות הכל חוזר אצלי המצב הפסיכוטי. בהתחלה אובחנתי כבעלת מצב פסיכוטי ובהתקף השני חולה בסכיזואפקטיביות. כרקגע אני לוקחת שבועיים אינווגה ולמרות כך, עדיין יש לי מחשבות שווא. אני רוצה לנהל חיים נורמליים וכך שאף אחד אף פעם לא ידע מה עברתי ולכן אני פונה אליכם בבקשה להמליץ לי על התרופה הכי טובה כיום בשוק התרופות שיכולה למנוע את ההתקפים הפסיכוטיים ולרפא את המחלה וכמו כן גם למנוע עלייה גדולה ברמות הפרולקטין כך שאני אוכל להביא ילדים לעולם ולנהל חיים נורמליים וכמו כן להמליץ לי על פסיכיאטר מומחה ופרופסור בתחום. יש לציין כי אני מוכנה לנסוע רחוק העיקר שיעזור. תודה מראש לכולם שירה.

11/12/2010 | 18:32 | מאת: הי

ואנחנו גם במסע אל עבר התרופה הכי טובה שיש. אחד החלומות שלי ..זה שהוא ייכנס לאקדמיה. בכל אופן מהמידע שלי לפונקס היא הכי טובה שקיימת. אך תופעות הלוואי קשות פרט אליה, סרקוואל וזיפרקסה מעולות גם. לאחר מכן יש את האינגווה, ואחכ ריספרדרל. אני יודעת שיש אל האביליפי, שנכנסה לארץ מהחודש הזה, ויש לה מעט תופעות לוואי. אם תוכלי להשאיר כתובת מייל אשמח לשוחח איתך. אני.

12/12/2010 | 09:26 | מאת: שירה

שמעתי שזיפרקסה לא מעלה את רמות הפרולקטין,אך לפי החיפוש באינטרנט יש לה תופעות לוואי קשות. מה חבר שלך לוקח כרגע ואיזה תרופות הוא לקח בעבר ואיזה תרופה היו לה הכי פחות תופעות לוואי? אני כבר לוקחת שבועיים אינווגה. לשמחתי אין לה תופעות לוואי אך היא לא עוזרת לי להתמודד עם מחשבות השווא. אולי תעזור בעתיד-כמה זמן צריך לקחת אותה כדי שתעזור? כרגע אני לוקחת אינווגה 9 מ"ג 5 ימים ולפני כן לקחתי 6 מ"ג שבועיים. אך עדיין זה לא עוזר לי לצערי. מה שמעת על תופעות הלוואי של זיפרקסה? תשאירי לי כאן את כתובת המייל שלך ואני אשוחח איתך. אם את רוצה תפתחי מייל חדש כך שאחרים לא ידעו מי את.

12/12/2010 | 13:59 | מאת: שירה

דוקטור, האם המידע הזה אכן נכון?

16/12/2010 | 12:20 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום שירה. סליחה על האיחור בתשובה. אני מבין שהיו לך נסיונות טיפול עם ריספרדל, גאודון, סוליאן ואינווגה. למרות שלא פירטת את המינונים ואת משך הזמן של כל טיפול אני אניח שמדובר במינונים טיפוליים ומכאן יש להסיק שאת מגלה עמידות מסויימת לטיפולים שונים. מובן שאין אפשרות לתת טיפול דרך פורום אינטרנט אך ניתו לומר מספר דברים כלליים: 1) למטופלים שלא מגיבים למספר טיפולים אנטיפסיכוטים ניתן לשקול מתן תרופה בשם "לפונקס" שהיא היחידה שמוכחת כיעילה יותר מהאחרים למצבים פסיכוטים (וגם לתסמינים שליליים). החסרון של התרופה היא שיש לה תופעות לוואי (תופעות מטבוליות כגון השמנה ועליה בכלוסטרול) כמו גם תופעה נדירה של פגיעה בתאי דם לבנים. לכן כל מי שמקבל את התרופה צריך לבצע בדיקת דם שבועית למשך 18 שבועות ולאחר מכן כל חודש. למרות האמור לעיל - זאת עדיין תרופה מומלצת מאד ומטופלים רבים שלא הגיבו לאף תרופה מגיבים טוב ללפונקס. 2) ניתן לשקול גם תרופות אחרות כפי שכתבו לך משתתפים בפורום כגון זיפרקסה, סרוקוול, אביליפי ועוד רבים וטובים אחרים. כל אדם הוא שונה ולעיתים לוקח זמן להתאים תרופה. לפעמים, לצערנו, זה עניין של ניסוי וטעיה. יש לפנות לרופא המטפל. 3) את שואלת לגבי פרולקטין, ובצדק, כי רמות גבוהות של פרולקטין אכן יכולות לפגוע בפוריות (באופן הפיך). לא כל התרופות האנטיפסיכויטות מעלות פרולקטין באותה מידה. תרופות ידועות שיכולות להעלות פרולקטין הן ריספרדל, סוליאן, אינווגה, ותרופות רבות מהדור הראשון. שאר התרופות (כגון זיפרקסה, סרוקוול, לפונקס, אביליפי ועוד) בד"כ לא מעלות פרולקטין. 4) לדבי המלצה על פסיכיאטר - זה לא המקום של פורום זה להמליץ על מטפלים ספציפים. ניתן לחפש רופאים דרך אינדקס הרופאים כאן באתר (ב- http://www.doctors.co.il/dr ) או בכל אינקס אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

16/12/2010 | 14:50 | מאת: שירה

קודם כל תודה רבה רבה לך על היעוץ. אתה נשמע לי רופא מצויין רופא אמין וטוב שניתן לסמוך עליו. הייתי מאוד שמחה אם היית נותן לי את פרטי הקליניקה שלך כדי לבוא אליך להתייעצות ולרישום תרופות. יש לציין כי אספר לך את כל ההיסטוריה שלי באופן אישי , את התרופות שלקחתי ואת המינונים והתקופות שבהן לקחתי אותם. יש לציין כי חיכיתי לרגע הזה שבו אמצא פסיכיאטר טוב שניתן לסמוך עליו בעיניים עצומות ולפי דעתי מצאתי אותו-אתה. לכן מאוד אשמח להתייעץ איתך באופן אישי! לאיזה קופת חולים אתה שייך? והאם אתה מקבל באופן פרטי? יש לציין כי אני מוכנה לנסוע רחוק לפגישה עמך העיקר שיעזור! תודה מראש

מנהל פורום סכיזופרניה